ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ

Βαμβακερών-Λινών- Σύμμικτων (P/C).

ΠΡΟΠΛΥΣΗ. Για καλύτερα αποτελέσματα χρειάζεται ελαφρά πρόπλυση.

ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ. Εάν το νερό είναι σκληρό, δηλαδή υπερβαίνει τους 10-15 γερμανικούς βαθμούς, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους προμηθευτές απορρυπαντικών για να σάς δώσουν το κατάλληλο προϊόν. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, συζητήστε την δυνατότητα αποσκλήρυνσης.

ΠΛΥΣΗ. Η κυρίως πλύση στα λευκά προϊόντα να γίνεται μέχρι 70 βαθμούς Κελσίου. Ξεχωριστή πλύση των λευκών με τα χρωματιστά.

Προτάσεις:

* Μείωση του απορρυπαντικού που δίνει ο κατασκευαστής κατά 30%.

* Προτείνουμε να αποφεύγεται η συχνή χρήση χλωρίου. Εάν όμως κρίνεται αναγκαία, η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου, και να γίνεται καλό ξέπλυμα και αποχλωρίωση (μπισουλφίτ νατρίου).

*Με χλωρίνη σε θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών, καταστρέφεται ή ίνα του βάμβακος και μειώνεται σημαντικά η αντοχή του υφάσματος.

* Λόγω του γεγονότος ότι η διάρκεια ζωής του προϊόντος μειώνεται όσο αυτό πλένεται σε υψηλές θερμοκρασίες, προτείνουμε η πλύση να γίνεται στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Τα είδη με επίμονους λεκέδες –που χρειάζονται ισχυρότερη πλύση- καλύτερα να πλένονται ξεχωριστά.

* Οι εταιρείες απορρυπαντικών διαθέτουν ειδικά προϊόντα για κάποια δύσκολα είδη λεκέδων. Επικοινωνήστε με την εταιρεία που συνεργάζεστε για να σας προτείνει το κατάλληλο. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, είμαστε στην διάθεση σας για να βοηθήσουμε στην λύση του προβλήματος σας.

ΣΤΕΓΝΩΜΑ. Στο στέγνωμα και το πλύσιμο των ρούχων πρέπει να προσέχουμε τα κιλά που βάζουμε στο πλυντήριο/στεγνωτήριο να μην υπερβαίνουν τα κιλά του κατασκευαστή, δηλαδή για παράδειγμα, ένα πλυντήριο ή στεγνωτήριο 26 κιλών έχει χωρητικότητα 100 προσόψια (βάρος περίπου 250 γρμ/τμχ) και λουτροπετσέτες 50 (βάρος περίπου 500 γρμ/τμχ).

ΣΙΔΕΡΩΜΑ. Το σιδέρωμα όπως και το στέγνωμα να μην γίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Ειδικά στα λευκά, εάν υπερβούμε την θερμοκρασία των 180 βαθμών περίπου, μπορεί να εμφανιστούν κιτρινίλες. Η θερμοκρασία στεγνώματος-σιδερώματος, των 180 βαθμών Κελσίου είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη. Μεγαλύτερες θερμοκρασίες δεν συνιστώνται, έστω και αν ο χρόνος παραμονής στον κύλινδρο είναι πολύ μικρός.

Πρόταση: Προτείνεται η χρήση ειδικής κουβέρτας στον κύλινδρο για τα άλατα, διότι τα σεντόνια μπορεί να παρουσιάσουν χνουδάκι (peeling) από την τριβή με τις πέτρες που δημιουργούνται από τα άλατα του νερού.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search