Δείτε τι προβλέπει ο νόμος σχετικά με τις αλλαγές σεντονιών στα ξενοδοχεία, για να μην πιαστείτε κορόιδα πουθενά!

Η καθαριότητα αποτελεί αναμφίβολα το σημείο-κλειδί για κάθε ξενοδοχείο.  Πολυτελές ή όχι, απλό, κομψό, ακριβό ή φτηνό, τίποτα δεν έχει τόσο μεγάλη αξία για ένα ξενοδοχείο όσο η καθαριότητα.
Άλλωστε είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που κρίνουν οι πελάτες και αυτό το οποίο συζητούν στον κοινωνικό τους περίγυρο και βέβαια στα social media.

Έτσι ο ιματισμός ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, δηλαδή σεντόνια, παπλωματοθήκες, προστατευτικά στρώματος, πετσέτες, μπουρνούζια, παπλώματα, κουβέρτες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς εκτός από την ποιότητα κρίνονται από την καθαριότητα

Με βάση τη σχετική απόφαση είναι καταρχήν υποχρεωτική και σε καθημερινή βάση η καθαριότητα δωματίων και κοινόχρηστων χώρων για όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων.

Η αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων είναι υποχρεωτική κάθε μέρα για τα ξενοδοχεία 5 αστέρων, κάθε 2 ημέρες για τα 4 αστέρων και 3 αστέρων και κάθε 3 ημέρες για τα ξενοδοχεία 2 αστέρων και με 1 αστέρι.

H συχνότητα αλλαγής ιματισμού μπάνιου είναι υποχρεωτική κάθε μέρα για τα ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων και κάθε 2 ημέρες για τα ξενοδοχεία 2 αστέρων και με 1 αστέρι.

Είναι υποχρεωτικό να υπάρχει επαρκής ιματισμός σε άριστη κατάσταση, δηλαδή μαξιλάρια, σεντόνια, κουβέρτα καλοκαιρινή, χειμερινό πάπλωμα ή κουβέρτα, ανάλογα με τη λειτουργία του ξενοδοχείου και καλύμματα υγιεινής προστασίας για τα στρώματα και τα μαξιλάρια.

Το ποιο προφανές πλεονέκτημα την συχνής αλλαγής των σεντονιών είναι η καθαριότητα. Καθώς όλα έχουν στόχο την διατήρηση της υγιεινής στο ξενοδοχείο σας θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε το κόστος και τον χρόνο που χρειάζεται  αν πρόκειται να αλλάζετε τα σεντόνια σε καθημερινή βάση.

Τα ξενοδοχειακά σεντόνια θα είναι καλά μόνο εάν καθαρίζονται και συντηρούνται σωστά.

Σημειώνεται πως τα προϊόντα μαλλιών, οι λοσιόν σώματος, οι κρέμες προσώπου, τα καλλυντικά και τα σαπούνια μπορούν να προκαλέσουν ξεθώριασμα στα σεντόνια.

Ενώ δεν μπορείτε να απαγορέψετε στους πελάτες σας να χρησιμοποιούν καλλυντικά και προϊόντα σώματος κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο σας, μπορείτε να περιορίσετε την φθορά χρησιμοποιώντας λευκά ή απαλού χρώματος σεντόνια.

Πηγή: supply.gr

TAGS: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕΝΤΟΝΙΩΝΑΣΤΕΡΙΑΜΑΞΙΛΑΡΙΑΝΟΜΟΘΕΣΙΑΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ

go top